A A A
Home»PGB-aanvraag

PGB-aanvraag

In Nederland kunt u uw zorg op 2 manieren krijgen: Via een PGB of via zorg in natura (ZIN).

Wat is het verschil?
Zorg in natura (ZIN) houdt in dat u uw zorg ontvangt via de thuiszorgorganisaties en zorginstellingen, welke zijn gecontracteerd door gemeenten en of de zorgverzekeraars. Deze bepalen vervolgens wie er bij u komt werken en op welk tijdstip. Ook beheren zij uw zorggelden en houden uw zorgadministratie bij. U geeft dus alle initiatief uit handen.
Met een Persoonsgebonden Budget (PGB), krijgt u zelf een geldbedrag op uw bankrekening, waarmee u uw eigen zorg kunt inkopen. Nu geldt het principe, “Wie betaalt die bepaalt”, en u beslist zelf:

  • Bij wie u uw hulp inkoopt.
  • Welke zorg diensten u inkoopt zoals persoonlijke verzorging , verpleging, begeleiding of huishoudelijke hulp.
  • Het tijdstip en de duur van wanneer de hulpverlener bij u komt.
  • De regie over de zorg en dus over uw leven. Blijft baas in eigen huis.
  • Of het klikt tussen u en uw hulpverlener, en u houdt de regie.

Is een persoonsgebonden budget (PGB) en het aanvragen daarvan moeilijk en ingewikkeld?

  • Nee dat is met een beetje uitleg en hulp prima te doen.
  • PGB wordt niet gezien als inkomen, en heeft dus geen invloed op belastingen, huursubsidie of uitkeringen en toeslagen.
  • Er zijn wel een aantal verantwoordelijkheden en spelregels, maar die zijn te overzien en goed te doen.

Het persoonsgebonden budget (PGB) is dé aangewezen manier, om zelf de controle te houden over de zorg die u nodig bent en wenst, en daarmee het behoud van de regie over een belangrijk deel van uw leven.

Senas-zorg biedt u de mogelijk voor een doorverwijzing naar de juiste instantie voor aanvraaghulp bij PGB. Dit doen we geheel gratis en vrijblijvend.


Gratis? Een addertje onder het gras?

Nee hoor, Senas-zorg biedt u dit aan. Dit om u te bewijzen dat wij het anders doen en de juiste zorgorganisatie voor u zijn. Een organisatie die niet alleen zegt te denken vanuit de wensen van de klant, maar dit ook daadwerkelijk waarmaakt en op deze manier klanten wil werven en de zorgmarkt wil veroveren. Dit met een betrouwbaar en uiterst vernieuwende manier van zorgverlening nieuwe stijl inclusief “Uw Zorgbutler Service” en “gemaksdiensten”.

D.m.v. samenwerking met de goede doelen stichting ‘Voor wat hoort wat, exclusief voor u’, biedt Senas-zorg vele vormen en mogelijkheden van “gratis” vrijwilligers hulp aan (evt. tegen een geringe onkosten vergoeding), die uw zelfstandig thuis wonen langer mogelijk maken en vergemakkelijken.

Deze vrijwilligershulp is speciaal en alleen bedoeld, voor klanten, van wie het jaarinkomen op of beneden bijstandsniveau zit. Informeer vrijblijvend bij ons naar uw mogelijkheden en de voorwaarden. Op deze wijze hoopt Senas-zorg de zwakkeren in onze samenleving extra mogelijkheden te bieden en te ondersteunen door de samenwerking met "Voor wat hoort wat, exclusief voor u".

Als u uw PGB aanvraag heeft ingediend bij de verantwoordelijke instanties, en de PGB aanvraag wordt goed gekeurd. Dan ligt de keuze bij u of u uw zorg wilt inkopen bij, en toevertrouwen aan, Senas-zorg of bij een andere thuiszorg organisatie van uw keuze.

Dus geheel gratis en zonder enige vorm van verdere verplichtingen. Mooier kunnen wij het voor u niet maken. We zijn natuurlijk wel zo eerlijk om te erkennen dat wij hopen dat u voor Senas-zorg kiest. Maar nogmaals dit is geen dwingende eis en wij rekenen voor deze service geen kosten, ook niet als u voor een andere zorg organisatie kiest. We zijn daar heel open en transparant in.

Hebben wij uw nieuwsgierigheid kunnen wekken? Heeft u interesse of wilt u meer weten?
Vul dit formulier in en een van de zorgmanagers van Senas-zorg neemt vandaag nog en anders uiterlijk binnen 1 werk dag contact met u op voor het maken van een vrijblijvende afspraak bij u thuis op een tijdstip dat het u schikt.
 


Voor meer informatie kunt u met onderstaand nummer bellen.  

Senas is voornamelijk actief in Drenthe, Groningen en Overijssel. Woont u buiten dit gebied? Neem dan tijdens kantooruren contact met ons op voor de mogelijkheden.

info@senas-zorg.nl
085-2083222
E: info@senas-zorg.nl
T: 085-2083222